MIT campus

More
13 years 1 month ago #4307 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Jeff, a tanácsadásra lesz ember. A kipróbálásnál a harctéri tapasztalatod jól fog jönni. A cégnél viszont rengeteg logisztikai feladat lesz, akár a laborok felszerelése, akár a kiképzés, akár sok más téren, ezen nem kell aggódni, van benne testhezálló feladat is b?ven.

- Nem a Brainlock a lényeg, az összkép. Az összkép ami sok projektr?l szól. És pont erre jó válasz az, hogy családok egyesítése, politikai házasság és sok megoldás az amivel a Renraku sokminden kapcsán tudja "igazolni", hogy képes nyílt kártyákkal játszani. Ezzel könny? kezelni a kérdést. A Brainlock projekt viszont külön is jól kommunikálható. Pont Azumi kapcsán is...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago #4310 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
-"Oké, akkor neked ez új dolog. A Renraku körülbelül úgy néz ki, hogy senkinek nincs benne több részvénye, mint 10%. Van egy rakás családunk, akik sosem értenek egyet és folyton csak egymásra mutogatnak, amióta Aneki-sama elment. De a seattle-i dolgot azt gondolom ismered. Na most ezen belül, ki akarnak ütni egy családot, mégpedig a miénket a vezet?i pozícióból. Egy sarokba szorított cégen belül sarokba vagyunk szorítva. Abban az arkológiában a Watanabe család és Aneki-sama együtt voltak benne. Most visszaütött. Ha azt mondod, hogy a családok fonódjanak össze, akkor gyakorlatilag mindenki fújni fog rád, kivéve anyám. Akkor gyakorlatilag tényleg mellettünk tetted le a voksot. Nyílt kártyákkal viszont nem tudom hogy tudna-e játszani egy olyan cég, amit egy csapat egymás nyakának kardot szorító daimjó vezet, akik neki is kezdenek a mészárosmunkának, amint valaki kiesik a körb?l, megbontva ez eddig kialakult egyensúlyt. Err?l el?ször a többi vezet?vel kellene beszélned, aztán anyámmal. Hátha te ki tudnál okoskodni valamit. Ahhoz viszont szerintem kellene egy év Chibában."

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4311 by TheElf
- Szerintem Chiba nélkül fogom megoldani ezt a kérdést. De a többi család felé is teszek egy kis gesztust. Írok gyorsan egy közlemény tervezetet, szerintem jó lesz.

[font=courier new:btjgb30d]"[/font:btjgb30d][font=arial:btjgb30d]1945. július 16-án Új Mexikóban az Amerikai Egyesült Államok kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Akkor sokan féltek attól, hogy a láncreakció az egész légkört begyújtja, a bolygó lakhatatlan lesz. Mégis az ország tudta, a robbantásra szükség volt, mert nem az volt a kérdés, hogy lesz-e atombomba, hanem az, hogy kinek lesz el?ször, ki tudhatja emiatt biztonságban magát. A hadiipar kapcsán azóta is kénytelenek vagyunk rendszeresen kockázatot vállalni. A hadiipari cégekt?l is elvárjuk a kockázatvállalást. Ezt az országot részben a motorizáció tette naggyá. De az elején, az autók veszélyesek voltak, és több városnyi ember halt meg. Repülés? Az áldozatoknak ismét hosszú sora van. Arkológiát építeni sem veszélytelen. Sok mátrixos fejlesztés sem az. Ha pedig elvárjuk azt, hogy a Renraku kockáztasson értünk is, akkor nem várhatjuk el azt, hogy soha ne legyen baj. Amit elvárhatunk, az a korrektség.

Elvárhatjuk, hogyha probléma lesz, akkor az egy olyan arkológiát építsen, ahol felel?s vezet?k is laknak. És ne egy leányvállalat által épített lakóparkot, ahol a büntet?jogi felel?sség kapcsán akadály a területen kívüliség, a kártérítési perek kapcsán a korlátolt felel?sség. Burkolt tulajdonrészek, offshore megoldások. A hadiipar, a gyógyszeripar, a biotechnológia, az arkológia építés, a kereskedelmi ?rrepülés, sok mátrix technológia jelenleg [i:btjgb30d]biztosan kockázatos.[/i:btjgb30d] Elvárjuk azt, hogy a Renraku ebben kutasson, így nem hihetjük azt, hogy ez veszélytelen. De azt hihetjük, hogy az érdekünkben folyó kutatások során [i:btjgb30d]helyettünk[/i:btjgb30d] is Renraku polgárok, vezet?k vállalják a kockázatot. Ezt kevés más megacég tenné meg. Máshol, nem a "saját" központokkal, hanem a termékekkel van a baj. Mások csendben vannak, és minket sodornak veszélybe. A Renraku viszont jelezte: Ha bármivel is van probléma, akkor [i:btjgb30d]becsületbeli ügy[/i:btjgb30d], hogy a céget, annak vezetését éppen úgy érintse mint a vásárlókat. Hiszen így nekik és érdekük a biztonságra való törekvés. És ezt kevesen vállalják.

Egyetlen megacéget sem lehet átvilágítani, könnyen vonulnak a területen kívüliség, korlátolt felel?sség, elhatárolások mögé. A Renraku azonban csak olyan terméket ad el, amit maga is jó szívvel használ, amit?l maga sem fél: Ez az ?szinteség, becsülete az amiért megbízok bennük, és tudom ha a hadiiparban kockázat vállalást várunk el, akkor ugyan a kockázat nem lesz elkerülhet?. De a Renraku mindent megtett, hogy a bajt elkerülje. Mert náluk nem csak a vev? kockáztat, hanem ?k maguk is vállalják a kockázatot. A világ nem tudja, hogyan lehet egy megacégen számon kérni, ha elront valamit. De a Renraku maga adott erre lehet?séget. És, ha ez a fajta "sorsközösség" nem elég, akkor más közösséget is mellé tesznek. A családok egyesítésével meger?sített szövetséget, politikai házasságot.

A családi kapocs, a sokszor évszázadokkal ezel?tti házasságok is fontosak. A Renrakunak nem egy-egy döntéshozó van az élén abszolút hatalommal. Az, hogy a cég kormányozható, annak köszönhet?, hogy a sok régi házasság, régi kapcsolat okán mondható úgy, hogy a cég egy nagy család. Nem várhatom el, hogy a vezet?k között egyetértés, vagy béke legyen. Ezekben a kérdésekben nem tehetek igazságot. Nem hirdethetek nagy összeborulást sem, mert a politikai házasságok sz?tte nagy családban évszázadok során is mindig volt rivalizálás, voltak ellentétek. De tudom mit jelent az, ha a Renraku család családjogi úton er?sít meg egy szövetséget, nem csak személyekkel, nem csak családokkal, hanem ezen keresztül az UCASsal, a mi hader?nkkel.

Sok amerikai számára furcsák ezek a szokások. Nehezen értjük meg ?ket, így könny? bizalmatlannak lenni. De ha toleranciát hirdetünk, és azt mondjuk ne az el?ítéletek, ne a különbségek diktáljanak, és látjuk mit és miért tesz a Renraku akkor meg kell bízni bennük. És meg kell tanulni azt, hogy ezek a különbségek nem áthidalhatatlanok. Sokan, sokféle elváráson gondolkodnak, kihez miben kell alkalmazkodnia a Renrakunak, és ki tud hozzájuk alkalmazkodni. Hallom a találgatásokat, hogy ha Azumi fogadott testvér, akkor [i:btjgb30d]neki[/i:btjgb30d] kit szán a Renraku, és [i:btjgb30d]nekem[/i:btjgb30d] kit szán a Renraku. Keresik kit kihez kényszerítenek hozzá. Mert ugye mi az üzenet az LMBT közösség felé. Keresik a szörnyeteget, az embertelen kényszert, a fegyvert, a kényszerít? erej? m?érzet technológiát. De senki sem kérdezte a Renrakut.

Én viszont már hallottam az üzenetet. Ez az üzenet nem arról, szól, hogy a PR érdekében ki kell Azumi mellé. Nem arról szól, hogy az LMBT közösségnél jó pont lenne mellé lányt választani. Csakhogy ennek a közösségnek is a [i:btjgb30d]saját választás, az egyén boldogsága[/i:btjgb30d], és nem az, hogy mindenki úgy éljen mint ?k. Így a Renraku üzenete sem kijelölt pár lehet, hanem az, hogy a Renraku elfogadja, hogy [i:btjgb30d]minden[/i:btjgb30d] ember lehet értékes, lehet méltó pár, csak mindegyik félnek alkalmazkodni, igyekezni kell. És a kapcsolat felel?sséggel jár. A sokféle értékes ember, sokféle módon tud példát mutatni, motiválni a cég alkalmazottait, és sok módon válhat jó vezet?vé. Azumi is maga választhat, én is magam választhatunk. De a választottainktól a Renraku család majd azt várja el, hogy próbáljanak jó példaképpé, jó vezet?vé válni. Ne háttérben húzódó uralkodóvá, hanem olyan becsületes példaképpé aki maga is vállalja a tetteinek következményeit.

Ha ezek után sem bíznék a Renrakuban, ezek után sem fogadnám el a segítségüket, ez után sem merném az ? megoldásaikat választani, akkor szégyelleném magam az el?ítéletesség okán. A Renraku ismeri ezt a tervet, tudja azt is, hogy ezzel az értékrenddel is akarunk vezet?t képezni, saját részleget akarunk. Minden várt gáncsoskodás helyett azt mondták, természetesen amikor ezeken a projekteken dolgozunk, akkor az már Renraku eszközökkel történik. Mert ?k is oda állnak ezek mellé a pozitív értékek mellé. Nos én ezért is vagyok büszke erre a szövetségre, és ezért tudom bárkinek jó szívvel ajánlani a Renraku termékeit."[/font:btjgb30d]
- Szerinted jó irány? Gondolkodom, hogyan lehetne beleírni Jeff-et, vagy érdemes-e nektek is rögtön csatlakozni a közleményhez. Szerinted küldjük el a tervet Chiba-ba vagy menjen ki meglepetésszer?en?

More
13 years 1 month ago #4312 by Nyarlathotep
-"Szerintem ne küldd el anyámnak. Az volna a leghelyesebb, ha így ahogy van kimenne. Ha megjárja Chibát akkor ha err?l valaki tudomást szerez, joggal mondhatja, hogy te is a PR bullshitet lököd, mint anyám amerikai szócsöve. Sajnos nem mindenki ismer és itt a PR nagyon er?sen befolyásol mindent, így ha egy ilyen pletyka vagy vád elhangzik az baj volna. Szerintem így ahogy van tedd csak ki nyugodtan. Így is kapsz majd valamennyi negatív visszhangot, de aki ismer az segíthet elcsendesíteni a csordát. Lassan megint ott fogunk tartani, mint a világháború alatt. Mármint hogy az emigráns az a külföldiek vagy a megacégek vagy ha orosz akkor a párt kéme..."

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4313 by TheElf
- Rendben, akkor kimegy. És amint látod ez Jeff témára is felkészíti a népeket.

Ki is adom sok helyre a közleményt. Pontosan tudom, hogy ez sok szempontból hatni fog, de azt is sejtem, hogy ezek után viszont nem ússzuk meg a Renrakus hardware választását az új céghez. De kíváncsi vagyok mennyi id? alatt jön reakció erre a Renrakutól.

- Azt is tudom, ha valaki konkrétan a Brainlockra fog kérdezni azt hogy kezelem majd... A magyarázat annyi lesz, hogy a Brainlock sokszor gyógyszer, fóbiákra, mániákra, sok betegségre, akár kényszergyógykezelésre, akár a páciens saját választása szerint. De még félkész, kísérleti megoldás, így nem biztos, hogy kell?en biztonságos, az alkalmazás jogi feltételei sem tisztázottak. A kísérlet indokolt, de természetesen a technológiával való visszaéléseket, a Brainlock etikátlan alkalmazását, mások személyi szabadságának törvénytelen megsértését mi is etikátlannak tartjuk. Mint ahogy a "drug abuse" legtöbb formáját is. De egy a gyógyítást célzó gyógyszer sem lesz attól "gonosz, ördögi", hogy rekreációs célra, vagy randidrogként is alkalmazzák. Ez az alkalmazó és nem a technológia felel?ssége. Erre fel tudok készülni, de ha Jeff ügyben kérdeznek, neked kell válaszolni.

More
13 years 1 month ago #4314 by Nyarlathotep
-"Konkrétan nem a Lone Start kellene err?l kérdezni? Vagy ha téged kérdeznek, akkor valami Lone Star Renraku közös nyilatkozat keretein belül? Na meg a Brainlock hogy lehetne gyógyszer? Odahaza, ahol egészen máshogy ismerik, máshogy használják megint más lesz a visszhang... A Brainlock az az aminek kitalálták. Börtön. Egy olyan börtön, amihez nem kell cella és személyzet, mert a rab az egy személyben. Annyiban jobb, mint az agybomba, hogy azt lehet hatástalanítani, míg ezt nem. Mágikusan gyanítom még nem kísérleteztek vele és ez a szerencsénk. Azzal a módszerrel még törhet?, bár nem tudom, hogy Lexi mit csinált és hogyan."

-"A Jeff kérdés volt a másik, ami miatt jobb volt így kitenni. Ha hazaküldöd, akkor anyám átírta volna, vagy kiszedte volna bel?le. Nem az a kérdés, hogy mit fognak t?lem itt kérdezni, hanem, hogy anyám mit fog t?lem kérdezni... Szerintem például azt, hogy az értékes családi kötelékeket biztosítani hivatott politikai házasság amit te emlegetsz hogy fér össze a szabad választással és a személyes boldogsággal és arra ötletem sincs, hogy mit fogok mondani."

Csapat riadó!

Time to create page: 0.424 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.